Logo Cátedra
Cátedra Mister d Elx

Presentació EnglishEspañol

La Càtedra Misteri d'Elx és una entitat de la Universitat Miguel Hernández encarregada d'impulsar els estudis científics sobre el drama sacre-líric del Misteri, festa secular del poble il·licità. El seu principal propòsit és incrementar i estendre el coneixement d'aquesta important manifestació cultural reconeguda oficialment per la UNESCO com a patrimoni immaterial el maig de 2001 i està inclosa en La Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el 2008.

Per a complir la seua finalitat, la Càtedra es va marcar com a prioritaris des de la seua fundació els objectius següents:

1.    Acostar la Universitat Miguel Hernández a la societat.

2.    Incentivar els estudis i investigacions relacionats amb la Festa o Misteri d'Elx.

3.    Impulsar el coneixement, difusió i salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, categoria en a la qual s’inclou el Misteri d’Elx.

4.    Col·laborar amb el Patronat del Misteri d'Elx en les qüestions que aquest considere i li sol·licite.

5.     Difondre la Festa o Misteri d'Elx entre la comunitat universitària.

La creació de la Càtedra Misteri d'Elx, igual que les altres càtedres especials de la Universitat Miguel Hernández, respon a una vocació de"promoure la creació, desenrotllament, transmissió i crítica de la ciència, la tècnica i la cultura, en estreta relació amb la resta de la comunitat científica i cultural, així com la projecció d'activitats culturals cap a la societat i d'aquesta cap a la mateixa comunitat universitària". En definitiva, l’esperit és contribuir des de l'àmbit universitari a complementar la important tasca desenvolupada des de la mateixa societat il·licitana i les seues institucions, especialment el Patronat del Misteri.

Novetats

V Convocatòria d'Ajudes a la Investigació - 15/06/2012

La Càtedra Misteri d'Elx realitza la seua convocatòria anual d'ajudes a la investigació.

'Els mitjans de comunicació i el Misteri d'Elx'. Curs d'estiu 2012. Casa de la Festa-Ermita de San Sebastià. 1 d'agosto de 2012 - 01/06/2012

La Càtedra d'Investigació Misteri d´Elx, a fi de difondre la Festa entre els membres de la comunitat universitària, celebra anualment, en els dies previs de les representacions d'agost, un curs d'estiu sobre diferents aspectes que poden ser objecte d'estudi a propòsit del Misteri. En esta ocasió s'ha considerat oportú dedicar-ho a la incidència que el propi Misteri i les seues representacions tenen, en el premsa no sols local, sinó també nacional, convertint-se esta mateixa forma en instrument essencial per a la promoció i difusió del drama sacre-líric. Comptarem per a això amb ponents de reconegut prestigi professional en l'àmbit periodístic, vinculats en més d'una forma al què es denomina la "família del Misteri".

 

[ Mis novedades ]

Proyecto realizado con la colaboración del Vicerrectorado de Estudiantes y Extensión Universitaria
Diseño y programación por David Rojas
XHTMLCSS